op voorraad
Ballonnen bedrukken

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meestgestelde (belangrijke) vragen over het bedrukken van ballonnen. Lees deze informatie goed alvorens u een bestelling plaatst op deze website.

 

Ik krijg een foutmelding

U krijgt de volgende foutmelding: 'Gekozen combinatie kan niet besteld worden'. De reden hiervoor is waarschijnijk omdat u een een logo in meerdere kleuren op een ballon wilt laten drukken en dat is niet op iedere ballon mogelijk.

De minimale afname bij een 3 en 4 kleuren opdruk bedraagt 5000 stuks (alleen mogelijk op 33m latex ballonnen).
De reuzeballonnen van 90cm en de latex hartballonnen kunnen we uitsluitend in 1 kleur bedrukken.
De minimale afname bij een 2 kleuren opdruk bedraagt 1000 stuks.

 

 

Verschil Pastel-, Metallic- en Crystal ballonnen

Standard (Pastel): Een aanbod van 25 ondoorzichtige kleuren.
Metallic (Parelmoer): Een aanbod van 27 kleuren, hebben iriserende deeltjes die aan het pigment worden toegevoegd om op die manier de ballon een metaalafwerking te geven.
Crystal: Een aanbod van 10 transparante ballonkleuren.

 

Kwaliteit ballonnen

Wij bedrukken uitsluitend hoogwaardige kwaliteit ballonnen van het merk Belbal en Gemar met een verticale diameter van 33cm . Deze latex ballonnen zijn in europa gemaakt van 100% natuurlatex en (milieu) goedgekeurd volgens de norm EN-71-3

Belbal en Gemar Ballonnen hebben het TÜV Product Veiligheid Certificaat welke de consument de garantie geeft dat de ballonnen voldoen hoogste gezondheid- en veiligheidseisen: TÜV Rheinland Group Prf-Nr:. TRPU AZ 28621. Op verzoek zenden wij u een kopie van het TUV Certificaat.

 

 

Kwaliteit bedrukking

Wij bedrukken uitsluitend d.m.v. zeefdruk om een optimale bedrukking van uw reclameballon te krijgen. Uw bedrukte ballon heeft daarmee altijd een goede dekking en uw bedrukking is daardoor goed zichtbaar.

 

 

Afmeting opdruk

Voor normaal formaat ballonnen wordt een zeef gebruikt van 12cm x 12cm. De ballon wordt voor 2/3 opgeblazen en dan wordt de zeef er op gedrukt. De afbeelding op een volledig opgeblazen ballon is dus maximaal 12cm / 2 * 3 = 18cm!

Voor groot formaat ballonnen wordt een zeef gebruikt van 21cm x 29cm (een A4tje). De ballon wordt tot 50cm opgeblazen en dan wordt de zeef er op gedrukt. De afbeelding op een volledig opgelazen 90cm ballon is dus maximaal 29cm / 50cm * 90cm = 52cm!

 

 

Krijg ik een proefdruk voordat jullie gaan drukken?

Als er vrijwel geen twijfel bestaat over hoe we uw ballonnen moeten bedrukken, dan sturen we bij voorkeur geen proefdruk omdat we dan niet op uw goedkeuring hoeven te wachten en we dus sneller kunnen drukken. We drukken uw logo of tekst ALTIJD zo groot mogelijk op de ballon, zie ook de vraag met het antwoord hier boven.

Als u wel eerst een proefdruk wilt ontvangen alvorens we gaan drukken, dan is dat geen probleem. Geef dat even aan in het veld 'opmerkingen' bij afronden van uw bestelling. Op deze manier komt dit verzoek ook op uw factuur te staan en wordt dat door iedereen die betrokken is bij uw order gelezen. De drukker pakt namelijk alleen uw logo uit uw email en leest eventuele verdere mailcorrespondentie met u niet of niet volledig.

 

 

Kleurkeuze

Kleurkeuzes zijn cruciaal bij zeefdruk. Het is belangrijk om voor uw tekst of logo, een inkt kleur te kiezen met een hoog contrast t.o.v. de kleur van de gekozen ballon.

Als u kleuren kiest van ballon en opdruk welke vrijwel naast elkaar liggen in het kleuren spectrum, dan zal uw opdruk niet heel duidelijk te zien zijn op de ballonnen.

Als u daarentegen kleuren kiest van ballon en opdruk die vrijwel tegenover elkaar liggen in het kleuren spectrum, dan hebben deze een hoge contrast en is de opdruk uitstekend leesbaar.

Wij raden aan om een lichte kleur opdruk te kiezen voor een donkere kleur ballon of een donkere opdruk op een lichte kleur ballon. Zwart op wit of wit op zwart zijn de meest tegenover elkaar liggende kleuren van het spectrum en hebben de meeste contrast.

Hieronder een voorbeeld van een goede keuze van kleurencombinatie en een slechte keuze.

Contrast ballonnen en bedrukking
Links: Goede keuze (veel contrast).
Rechts: Slechte keuze (weinig contrast).

 

 

Knoop boven of onder?

Knoop orrientatie is een simpele maar erg belangrijk besluit om te nemen. Kiest u verkeerd, dan staat uw bedrukking onderste boven!

Heel eenvoudig wordt er gevraagd of u de knoop aan de boven- of onderkant van de ballon wilt als uw opdruk gedrukt wordt.

De meest voorkomende wijze van het bedrukken van latex ballonnen is de knoop naar beneden, zodat u de ballonnen kunt vullen met helium of lucht i.c.m. draagstaafjes. Als u de ballonnen aan het plafond wilt hangen en ze met lucht vult, dan moet de knoop aan de bovenkant, oftewel knoop naar boven!

Wij drukken de ballon standaard met de knoop naar beneden. Als u dat NIET wilt, vermeld dat dan in het veld 'opmerkingen' bij afronden van uw bestelling!

Hieronder een voorbeeld om het u wat duidelijker te maken.

Knoop van de ballon boven of beneden
Links: Knoop Beneden (standaard). Vullen met helium of lucht i.c.m. draagstaafjes.
Rechts: Knoop Boven. Vullen met lucht en ophangen aan knoop.

 

 

Levertijd

Wij hanteren de volgenden levertijden voor het bedrukken van ballonnen. Spoedbestellingen gaan altijd in overleg met de drukker. In het geval u een spoedopdracht bestelt en de drukker kan niet op tijd leveren, behouden wij het recht om uw opdracht te annuleren en uw geld terug te storten.

Latex Rond 33cm 1 kleur bedrukt (spoed): 2 dagen (in overleg)
Latex Rond 33cm 1 kleur bedrukt: 5 dagen
Latex Rond 33cm 2 kleuren bedrukt: 14 - 21 dagen
Latex Rond 33cm 3 kleuren bedrukt: 14 - 21 dagen
Latex Rond 33cm 4 kleuren bedrukt: 14 - 21 dagen
Latex Rond 90cm: 5 - 7 dagen
Latex Rond 57cm t/m 150cm: 10 - 12 dagen
Latex Hartballonnen: 7 dagen
Folieballonnen: 2 - 8 weken
Punchballonnen: 15 dagen

Bovenstaande levertijden zijn in werkdagen.

 

 

Ballonnen te kort?

Het kan gebeuren dat er misdrukken met uw bestelling worden meegeleverd (maximaal 10%). Dit verlies proberen we altijd te compenseren door extra ballonnen aan uw order toe te voegen.

Ballonnen zijn kwetsbaar en kunnen makkelijk klappen, zorg dus altijd dat u extra ballonnen bestelt. Het prijsverschil tussen 50 of 100 ballonnen bedraagt slechts 3,50 euro. Na het bedrukken van uw ballonnen wordt de zeef (het cliche) gewassen en gebruikt voor een nieuwe order. Het is dus niet mogelijk om kosteloos een paar ballonnen na te sturen.

 

 

Foto bedrukken op Ballonnen

Het is alleen mogelijk om een foto in 1 kleur op een ballon te bedrukken. Let op! Een zwart/wit foto heeft oneindig veel grijstinten en is dus niet in 1 kleur (links). Wij zullen uw foto naar 1 kleur omzetten (rechts).

Ballonnen Bedrukken met een Foto

 

 

Bedrukte ballonnen met Helium

De ballonnen die wij bedrukken kunt u ook kant en klaar laten bezorgen met helium, aan een lint en ballongewicht. Om duidelijk te maken wat dat kost, volgen hieronder enkele reken voorbeelden.

Vorbeeld 1.
Stel u wilt 25 normaal formaat (33cm) heliumballonnen met uw logo. U dient dan minimaal 50 ballonnen te laten bedrukken (minimale afname) voor 55 euro excl. BTW. Deze ballonnen kunnen we daarna dan voor u vullen met helium en voorzien van een lintje tegen een meerprijs van 1 euro per stuk. U houdt dan 25 lege ballonnen bedrukt met uw logo over.

Vorbeeld 2.
Stel u wilt 2 reuzeballonnen van 90cm bedrukt met uw logo en gevuld met helium. U dient dan minimaal 3 ballonnen te laten bedrukken (minimale afname) voor 59.50 euro excl. BTW. Daarna kunnen we 2 van deze ballonnen voor u vullen met helium en voorzien van een lintje tegen een meerprijs van 20 euro per stuk. U houdt dan 1 lege ballon bedrukt met uw logo over.

Vorbeeld 3.
Stel u wilt 2 reuzeballonnen van 150cm bedrukt met uw logo en gevuld met helium. U dient dan minimaal 10 ballonnen te laten bedrukken (minimale afname) voor 309.00 euro excl. BTW. Daarna kunnen we 2 van deze ballonnen voor u vullen met helium en voorzien van een lintje tegen een meerprijs van 93 euro per stuk. U houdt dan 1 lege ballon bedrukt met uw logo over.

 

 

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan even contact met ons op. Wij reageren zeer snel op onze email en geven ook de voorkeur aan contact via email zodat we op een ongestoord moment u van de nodig informatie kunnen voorzien en eventuele correspondentie later nog terug kunnen lezen. Heeft u een vraag welke vaker gesteld wordt, dan plaatsen wij deze op onze website.

 

Stap 1: Kies de ballon

Kies hieronder eerst de soort ballon die u wilt laten bedrukken. Aan de hand daarvan kunnen we u laten zien in welke kleuren deze ballonnen te verkrijgen zijn en vanaf welk aantal we deze ballonnen kunnen bedrukken.

Standard ballonnen zijn ondoorzichtig, Metallic ballonnen hebben een parelmoer coating en Crystal ballonnen zijn transparant.

Als u meerdere kleuren ballonnen wilt laten bedrukken met exact dezelfde opdruk, dan maakt dat voor de prijs geen verschil. Kiest u gewoon 1 kleur ballon en vermeld de andere kleuren bij opmerkingen bij het afronden van uw bestelling.

Bedrukking voorzijde Ballon

LET OP: Standaard drukken wij de ballon met de knoop naar beneden! We drukken uw tekst of logo altijd zo groot mogelijk op de ballon. De exacte afmeting van de bedrukking vindt u bij de veel gestelde vragen.

Bedrukking achterzijde Ballon

Geef hier aan of u de ballon aan 1 of 2 zijden wilt laten bedrukken. We kunnen eventueel ook op 4 of 5 zijden (rondom) bedrukken. Neem daarvoor even contact met ons op.

Levertijd

Bij spoedopdrachten is het altijd van belang hoe druk we het hebben, hoe vol de machines zitten en welke kleur inkt in de machines zit. Mocht uw spoedopdracht niet haalbaar is, laten we u dat van te voren weten. Let op! Na verzenden van uw ballonnen zijn we altijd afhankelijk van de post.